krassen pvc vloer verwijderen

Snel krassen uit je pvc vloer verwijderen

Na een tijdje van je pvc vloer genoten te hebben, worden ze zichtbaar: kleine, oppervlakkige krasjes, die de uitstraling van je vloer danig verstoren. Hoe kom je hier vanaf? Wij schreven een korte handleiding voor je, waarmee je snel krassen uit je pvc vloer kunt verwijderen. Een goede reiniging met de juiste producten, gevolgd door een beurt met een goede pvc polish kan vaak al wonderen doen! We doen je ook nog eens uit de doeken hoe je je pvc vloer kunt beschermen tegen krassen.

De kwetsbaarheid van pvc vloeren

Waarom ontstaan er eigenlijk zo makkelijk krassen in je pvc vloer? Dit komt door de elastische toplaag, die ook maakt dat je vloer zo lekker aanvoelt aan de voeten, en de akoestiek in huis bevordert. Dit maakt een pvc vloer helaas ook gevoelig voor krassen. Ben je er op tijd bij, dan kun je door een goede reinigingsbeurt en het aanbrengen van een pvc polish vrij makkelijk oppervlakkige krassen uit je pvc vloer verwijderen.

Alleen voor oppervlakkige krassen in je pvc vloer

Onze handleiding geldt alleen voor ondiepe krassen in de toplaag, die het decor van je vloer nog niet bereikt hebben. Heb je te maken met diepere krassen, dan kun je overwegen om deze te camoufleren met een kleurstift. Maar wil je echt mooi resultaat, dan is de enige manier om krassen uit je pvc vloer te verwijderen toch echt door de beschadigde onderdelen te vervangen.

Zorg dus altijd dat je wat planken of stroken achter de hand houdt als je jouw vloer gaat leggen: je weet maar nooit wanneer ze nog van pas gaan komen.

Kies een merk dat bij je past

In dit stappenplan maken we gebruik van een pvc remover en een pvc polish van het merk Lecol. Er bestaan natuurlijk veel meer merken die pvc onderhoudsproducten aanbieden: wat belangrijk is, is dat je één lijn producten uitkiest. Zo kunnen de onderhoudsproducten elkaar onderling versterken!

Alternatieven van Co-pro

Werk je liever met een ander merk dan Lecol? Ook Co-pro heeft fijne producten waarmee je oppervlakkige krassen uit je pvc vloer kunt verwijderen. Bestel bijvoorbeeld de Co-pro pvc intensiefreiniger en de Co-pro pvc polish mat als alternatief op de producten die we hier noemen.

Stappenplan en boodschappenlijst

Krassen uit je pvc vloer verwijderen in 4 stappen

1) Wat heb je nodig?

2) Hoe bereid je het voor?

Je pvc polish zorgt ervoor dat oppervlakkige krassen straks weer mooi opgevuld worden. Maar voordat je dit middel kan aanbrengen, moeten eerdere behandelingen verwijderd worden en moet de vloer stof- en vetvrij zijn. Het mooiste resultaat bereik je door dit met een pvc remover te realiseren, zoals de pvc remover van Lecol.

Hoe gebruik je een pvc remover?

  • Verdun je pvc remover in de juiste verhouding met water in een emmer
  • Breng hem met een dweil of mop aan op de vloer
  • Laat het middel 5 minuten inwerken
  • Schrob je de grond grondig met een boenmachine of een handpadhouder met groene pad
  • Dweil het vuile water zorgvuldig op
  • Neem de hele vloer licht vochtig af, en laat hem drogen.
pvc polish

3) Hoe breng je het aan?

Als je pvc vloer helemaal schoon is en weer helemaal opgedroogd is, is het tijd om de pvc polish aan te brengen. Eindelijk die krassen uit je pvc vloer verwijderen! Als het goed is zie je ze als sneeuw voor de zon verdwijnen, zodra je de pvc polish gaat verdelen.

Je pvc polish breng je aan met een speciale polishverdeler: die zorgt voor een effen resultaat. Zorg dat je vloer weer helemaal droog is voor je de pvc polish gaat aanbrengen, en schud de verpakking goed voor gebruik. Het is slim om eerst een proefstukje te maken op een onopvallende plek: zo weet je hoe de pvc polish kleurt en hoe de hechting uitpakt.

Tevreden met het resultaat? Breng de pvc polish dan onverdund gelijkmatig aan over de hele vloer met de polishverdeler. Zorg ervoor dat er zich geen plassen kunnen vormen op je vloer!

4) Hoe maak je het af?

Na het aanbrengen van de pvc polish laat je het oppervlak van je vloer minimaal 30 minuten drogen voor je er weer op gaat lopen. Let er daarnaast op dat je de eerste 24 uur gemorst water direct verwijdert, en nog geen vochtige reinigingsmiddelen gebruikt.

Pvc vloer beschermen tegen krassen

Nu je klaar bent met de krassen uit je pvc vloer verwijderen, wil je natuurlijk ook voorkomen dat er nieuwe krassen in je pvc vloer komen. Anders is al je harde werk voor niets! Je pvc vloer beschermen tegen krassen is een kwestie van een aantal simpele handelingen consequent doorvoeren in je huis. Niet eens heel erg veel moeite!

Je pvc beschermen tegen krassen doe je door:

  • Zand en ander krassend vuil regelmatig opvegen of stofzuigen
  • Schoenen met vuil uittrekken bij de voordeur
  • Scherpe hakken ook op tijd uitdoen
  • Viltglijders aanbrengen onder meubelpoten

Meer hulp nodig?

Lukt het toch niet helemaal om je krassen van je pvc vloer te verwijderen en wil je graag advies van een specialist? Of wil je je pvc vloer nog beter beschermen tegen krassen? Neem dan gerust eens contact met ons op. De experts van Vloeronderhoudswinkel staan voor je klaar!

Neem contact op