monocoat olie onderhouden vloer

Onderhoud je vloer en meubels met slechts één laag met Monocoat olie

Het oliën van je houten vloer of meubels kan een behoorlijk arbeidsintensieve klus zijn. Gaat het om je vloer? Dan moet je de hele ruimte vrij maken, de vloer vervolgens in de meeste gevallen helemaal schuren, dan stofzuigen en tot slot de olie aanbrengen in meerdere lagen. De olie van Rubio Monocoat maakt het proces gelukkig een stuk gemakkelijker. Van deze olie hoef je namelijk maar één laag aan te brengen!

Bekijk Monocoat oliën

Genoeg bescherming met één laag

De oliën van Rubio Monocoat beschermen én kleuren de houten vloer en meubels in slechts één laag. En met die ene laag wordt de natuurlijke uitstraling van het hout versterkt en verrijkt, terwijl je dus tegelijk het hout een mooie kleur mee kunt geven. Daarover later meer. De olie van Monocoat kan op vrijwel alle houttypes worden gebruikt, zowel vloeren als meubilair (massief hout, fineer, MDF, etc.) en is waterbestendig en dus geschikt voor badkamers en keukens.

Extra bescherming met B-component

De olie zelf is het A-component en kan prima zonder B-component worden toegepast. Maar wil je extra bescherming en een snellere uitharding? Maak dan ook gebruik van de accelerator (B-component). Houd dan een mengverhouding van 3 eenheden A op 1 eenheid B aan. Het hout is dan éxtra beschermd tegen krassen en vuil en het droogt sneller, waardoor het ook sneller weer beloopbaar is (na 24-36 uur).

TIP: De olie is zowel mét als zónder accelerator te gebruiken. In beide gevallen geldt: één laag is voldoende.

Mét of zónder accelerator

Het unieke éénlaagssysteem van Rubio Monocoat is dus zowel met als zonder accelerator te gebruiken. Maar in beide gevallen wordt je vloer goed beschermd en in beide gevallen geldt: één laag is voldoende. Dat maakt het aanbrengen van de olie een stuk gemakkelijker.

Bekijk de accelerator

Het hout kleuren met de Monocoat olie

De Monocoat oliën zijn in ontzettend veel verschillende kleuren verkrijgbaar: maar liefst 48 stuks. Die kunnen zelfs nog onderling worden gemengd, waardoor de mogelijkheden haast eindeloos worden. Zit jij er dus aan te denken om de kleur van je houten vloer bijvoorbeeld aan te passen? Met een olie van Monocoat kun je dit al in één laag realiseren.

Hoe onderhoud ik mijn Monocoat-vloer?

Het fijne van de Monocoat oliën is dat het onderhoud van je vloer ook ontzettend gemakkelijk wordt. Na het aanbrengen moet je eerst even 5 dagen wachten voordat je het eerste ‘droge onderhoud’ uitvoert. Daarna kun je de vloer reinigen met water en zeep (van Monocoat). Maar eigenlijk is stofzuigen in de meeste gevallen al genoeg! Dus voor het dagelijkse onderhoud (wat je prima eens per week uit kunt voeren) pak je de stofzuiger en voor het periodieke onderhoud (eens per 1-2 maanden) pak je de dweil!

Tips:

  • Meng ongeveer 50 ml zeep op 10 liter water.
  • Gebruik zo weinig mogelijk water! Knijp de dweil dus goed uit.
  • Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het drogen.
  • De Monocoat oliën hebben een matte afwerking en uitstraling. Probeer geen glans te realiseren met de zeep.
  • Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen van Monocoat wanneer je last hebt van vlekken: