Rubio Monocoat Durogrit Monocoat Green

 • Bewezen 1-laagse technologie
 • Sterke mechanische bescherming
 • Voor al je buitenhout

 6,10 313,75

Productinformatie Productinformatie
2 stuks 6,10- 313,75  5,92- 304,34-3%
3 stuks 6,10- 313,75  5,86- 301,20-4%
4 stuks 6,10- 313,75  5,80- 298,06-5%

Heb je hulp nodig?

Neem dan contact met ons op en laat ons jouw winkelmandje samenstellen. Wij kennen onze producten door en door en weten precies wat je nodig hebt!

info@vloeronderhoudswinkel.nl

Tijdens de vakantieperiode zijn we alleen bereikbaar per mail.

vaak samen gekocht

Details

Over dit product

Rubio Monocoat is altijd al een innovatieve speler geweest op de markt. Met onze nieuwe gepatenteerde FibreGrit Technology, bewijzen we nog maar eens onze relevantie in de houtbeschermingssector. Rubio Monocoat Durogrit Monocoat Green bestaat deels uit lange cellulosevezels uit hout zelf. Deze vezels zijn waterafstotend, zeer sterk en hard. Dit betekent dat ze je beschermlaag harder maken, waardoor de slijtvastheid wordt versterkt en het product geschikt is voor terrassen, tuinmeubilair, …

Bovendien vormen deze vezels een raster om de uv-stabilisatoren vast te houden. Hierdoor kunnen we meer uv-stabilisatoren toevoegen, wat zorgt voor een veel betere uv-bestendigheid. De grotere hoeveelheid uv-blokkers en de bescherming die dit biedt zijn revolutionair.

Rubio Monocoat Durogrit Monocoat Green is een duurzame, met houtvezels verrijkte en wateroplosbare olie die al het buitenhout kleurt en beschermt in 1 enkele laag. De gepatenteerde FibreGrit Technologie, waarbij toegevoegde houtvezels de olie zijn unieke structuur geven, zorgt voor de perfecte combinatie tussen een verzadigend en een ademend monocoatsysteem.

Dankzij deze unieke technologie kunnen we een product aanbieden met een natuurlijke uitstraling op hout die extreem duurzaam is. Het biedt een zeer goede bescherming tegen uv-licht en is tegelijkertijd een zeer ecologisch product. DuroGrit van Rubio Monocoat is echt de duurzame uv-bescherming van morgen voor jouw buitenomgeving.

Toepassing

Rubio Monocoat Durogrit Monocoat Green is ideaal voor buitenprojecten met hout waarbij uv-bescherming en duurzaamheid van cruciaal belang zijn. Het product is verkrijgbaar in 14 kleuren en is geschikt voor terrassen, tuinmeubelen, gevelbekledingen, enz. Dankzij de 0% VOC’s is het ook ecologisch en veilig in gebruik.

Eigenschappen
 • Geavanceerde houtafwerking
 • Ecologisch & veilig in gebruik (0% VOC)
 • Eén applicatie (geen voorbehandeling nodig)
 • Bespaart tijd, verpakking en transport
 • Ademend en verzadigend monocoatsysteem
 • De open poriën verhinderen scheuren en afbladdering
 • Lage milieu-impact
 • Gaat langer mee met minder onderhoud en minder zorgen
 • Slechts één product nodig voor alle toepassingen
Productinformatie
Kleur Monocoat Green
Droogtijd 1 – 3 uur
Droogtijd 3 dagen
Verbruik 8 – 15 m²/ltr
Verpakingen 30 ml, 500 ml, 1 ltr, 2.5 ltr en 5 ltr
Productblad

pdf_iconTDS_durogrit_nl_BE

Nieuw hout
Stap 1:

Schuur het hout dan krasvrij met slijpnet korrel 80 om de houtporiën te openen. Laat reeds geplaatst nieuw hout of hout dat natuurlijke houtextracten ongeveer 4-6 weken buiten verweren.

Stap 2:

Maak het houten oppervlak eerst nat met een fijne waternevel uit een tuinslang. Reinig het oppervlak met Exterior Wood Cleaner en een schrobborstel met stugge haren (draag handschoenen en oogbescherming).
Laat de oplossing niet opdrogen. Spoel de resten van de reinigingsoplossing grondig af met schoon water tot alle schuimresten zijn weggespoeld. Laat het oppervlak volledig drogen.

Stap 3:

Werk alleen in vorstvrije en droge omstandigheden en vermijd toepassing van DuroGrit wanneer regen wordt verwacht binnen 10 uur na applicatie.
Roer het product gedurende enkele minuten voor gebruik.
Breng het product gelijkmatig aan op het oppervlak met een zachte, synthetische kwast voor producten op waterbasis. Werk in de richting van de houtinstallatie en werk daarbij steeds de volledige lengte af.

Stap 4:

Laat het oppervlak ongeveer 3 uur drogen. Volledige uitharding vindt plaats na 3 dagen (bij 20°C).

Renovatie
Stap 1:

Verwijder alle resten van oude toepassingen door het oppervlak krasvrij te schuren. Eindig met gaasschijf korrel 80, schuur niet gladder dan dat. Hoe gladder je schuurt, hoe minder het product in het hout kan dringen en hoe minder intens de kleur (en bescherming) zal zijn.

Stap 2:

Maak het houten oppervlak eerst nat met een fijne waternevel.
Reinig het oppervlak met Exterior Wood Cleaner en een nylon schrobborstel met stugge haren (draag handschoenen en oogbescherming).
Laat de oplossing niet opdrogen. Spoel de resten van de reinigingsoplossing grondig af met schoon water tot alle schuimresten zijn weggespoeld.
Laat het oppervlak volledig drogen.

Stap 3:

Werk alleen in vorstvrije en droge omstandigheden en vermijd toepassing van DuroGrit wanneer regen wordt verwacht binnen 10 uur na applicatie.
Roer het product gedurende enkele minuten voor gebruik.
Breng het product gelijkmatig aan op het oppervlak met een zachte, synthetische borstel voor producten op waterbasis. Werk in de richting van de houtinstallatie en werk daarbij steeds de volledige lengte af

Stap 4:

Laat het oppervlak ongeveer 3 uur drogen. Volledige uitharding vindt plaats na 3 dagen (bij 20°C).

Reinigingsinstructies

Regelmatig reinigen kan met Exterior Soap (Ecospray) of All Natural Wood Cleaner (Spray). Gebruik geen andere reinigingsmiddelen of detergenten. Deze kunnen immers de bescherming aantasten!

Onderhoudsinstructies

Over het algemeen raden we een jaarlijkse visuele controle aan net na het winterseizoen.

Controleer het oppervlak op de aanwezigheid van volgende twee zaken:

Stap a:

Vuil en groene aanslag; reinig met water onder lage druk en een zachte borstel of gebruik Exterior Soap/All Natural Wood Cleaner (raadpleeg de technische fiche voor gebruik)

Stap b:

Vervaging van kleuren

Indien nodig (betreffende punt b), breng een onderhoudslaag aan volgens de aanbevolen instructies. Reinig je hout eerst met Exterior Wood Cleaner en breng dan een laag DuroGrit aan in de oorspronkelijke kleur. Verdun DuroGrit afhankelijk van de vervaging van de kleur met maximaal 20% water om te voorkomen dat je te veel product aanbrengt en de kleur te dekkend wordt.

De frequentie van het onderhoud is afhankelijk van de weersomstandigheden, blootstelling, geografische ligging, oriëntatie van het behandeld hout ten opzichte van de zon, houtsoort (zachthout vs hardhout) en het gewenste kleur. Bij normale weersomstandigheden:

Verticale oppervlakken: om de 3-5 jaar
Horizontale oppervlakken: tot 2 jaar

klantenservice

Hulp nodig?

Vragen of opmerkingen over dit product? Neem contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Contact

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login
Vloeronderhoudswinkel

daarom kies je voor ons

Wij hebben echt alles op het gebied van vloeronderhoud. Door onze vaste lage prijzen op ons gehele assortiment en snelle levering un je meteen aan de slag met de beste producten!

advies vragen
Vloeronderhoudswinkel

daarom kies je voor ons

Wij hebben echt alles op het gebied van vloeronderhoud. Door onze vaste lage prijzen op ons gehele assortiment en snelle levering un je meteen aan de slag met de beste producten!

advies vragen

Gerlateerde producten

 11,99
 5,60 454,30
 2,20
 0,20 0,30