Rubio Monocoat WoodCream Blue Grey #5

 • WoodCream Blue Grey #5 is in één keer dekkend!
 • Zeer water afstotend met écht pareleffect
 • Schuren of uitgebreid schoonmaken niet nodig

 6,10 248,50

Productinformatie Productinformatie
2 stuks 6,10- 248,50  5,92- 241,05-3%
3 stuks 6,10- 248,50  5,86- 238,56-4%
4 stuks 6,10- 248,50  5,80- 236,08-5%

Heb je hulp nodig?

Neem dan contact met ons op en laat ons jouw winkelmandje samenstellen. Wij kennen onze producten door en door en weten precies wat je nodig hebt!

info@vloeronderhoudswinkel.nl

Tijdens de vakantieperiode zijn we alleen bereikbaar per mail.

vaak samen gekocht

Details

Over dit product

De Rubio Monocoat WoodCream Blue Grey #5 van het merk Rubio Monocoat is een zeer unieke beits, of beter gezegd op crème gebaseerde was-emulsie voor verticale oppervlakten.
De woodcream is ontzettend makkelijk in gebruik en dekt in één laag!
De beits is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, verdeelt in drie unieke kleuren collecties: Grey Collection, Traditional Collection en de Scandinavian Collection.
De kleur blijft tot wel 10 jaar goed, met maar 1 laag aan te brengen! De beits drupt niet, laat geen strepen achter en droogt ook nog eens ontzettend snel!
Wilt minder kleur intensiteit en iets meer een transparante look? Dan gebruikt u de Rubio Woodcream Softener in combinatie met de Woodcream van Rubio. Afhankelijk van de kleur (hoe lichter hoe meer) blijft de structuur nog zichtbaar en wordt zelf een beetje geaccentueerd.

Toepassing

Op alle buitenhout, verticale houttoepassing met een maximaal houtvochtigheid: van 18%, houten elementen zonder grondcontact, niet maatvaste bouwelementen: bijv. hekken, raamwerk, carports, houten gevelbeplating en beperkt maatvaste bouwelementen: bijv. luiken, geprofileerde planken, tuinhuizen.

Eigenschappen
 • In één keer dekkend!
 • Te gebruiken op zowel hout als steen en beton!
 • De Mooiste kleuren!
 • Droog na 3 uur
 • Drupt niet
 • Zeer water afstotend met écht pareleffect
 • Behoudt kleur tot wel 10 jaar!
 • Laag verbruik van ongeveer 15 m2 per liter
 • Lage milieu-impact
 • Schuren of uitgebreid schoonmaken niet nodig
 • Zelfreiniging
Productinformatie
Kleur Blue Grey #5
Vochtafstotend na 3 uur
Droogtijd 12 uur
Verbruik 12 – 20 m²/ltr
Verpakingen 30 ml, 1 ltr, 2.5 ltr en 5 ltr
Productblad

pdf_icon Rubio Monocoat WoodCream

Dekkend effect op nieuw hout
Stap 1:

Bereid het oppervlak voor om het gewenste resultaat te bereiken (geschaafd, geschuurd met staalborstel…). Verwijder schuurstof van het oppervlak en wrijf droog.

Stap 2:

Roer Rubio WoodCream goed door voor het aanbrengen (onverdund). Breng voorzichtig en gelijkmatig aan op het verticale oppervlak met een gevelkwast geschikt voor watergedragen producten, in de richting van het hout. Werk in zones van 3 tot 4 planken in de richting van de houtvezel. We raden aan om nat in nat te werken. Verdeel het product in één keer met de gevelkwast.

Stap 3:

Indien een meer dekkend resultaat gewenst is, kan na minimaal 3 uur een tweede laag aangebracht worden. Omdat de eerste laag al waterafstotend werkt, zal de tweede laag minder gemakkelijk aan de eerste laag hechten. Wij raden aan om het product met de gevelkwast op de eerste laag in één vloeiende beweging uit te strijken en er meerdere keren overheen te gaan.

Vergrijsd/transparant effect op nieuw hout
Stap 1:

Bereid het oppervlak voor om het gewenste resultaat te bereiken (geschaafd, geschuurd met staalborstel…). Verwijder schuurstof van het oppervlak en wrijf droog.

Stap 2:

Roer Rubio WoodCream goed door en verdun het met Rubio WoodCream Softener om een transparanter effect te creëren (verhouding: max 1:1).

Stap 3:

Breng voorzichtig en gelijkmatig aan op het verticale oppervlak met een gevelkwast geschikt voor watergedragen producten, in de richting van het hout. Werk in zones van 3 tot 4 planken in de richting van de houtvezel. We raden aan om nat in nat te werken. Verdeel het product in één keer met de gevelkwast.

Bij renovatie/opfrissing van Rubio WoodCream
Stap 1:

Reinig het oppervlak met water onder lage druk en een zachte borstel; schuren is niet nodig.

Stap 2:

Roer Rubio WoodCream goed door en verdun met Rubio WoodCream Softener in een verhouding van 9 eenheden Rubio WoodCream op 1 eenheid Rubio WoodCream Softener. Deze verhouding kan je aanpassen tot max. 1 eenheid Rubio WoodCream op 1 eenheid Rubio WoodCream Softener om het gewenste resultaat te bereiken.

Stap 3:

Breng voorzichtig en gelijkmatig aan op het verticale oppervlak met een gevelkwast geschikt voor watergedragen
producten, in de richting van het hout. Werk in zones van 3 tot 4 planken in de richting van de houtvezel. We raden aan
om nat in nat te werken. Verdeel het product in één keer met de gevelkwast.

Bij renovatie op oudere niet-Rubio producten
Stap 1:

Bij extreem vuil en vet hout, of als er sprake is van groene aanslag of schimmelvlekken, dient het hout gereinigd te
worden met een mengsel van 10% Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner en water. Het hout dient grondig te worden afgespoeld met water na het gebruik van Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner, alsook dient het oppervlak 100% droog te zijn vooraleer Rubio WoodCream aan te brengen.

Stap 2:

Verwijder alle losse coatings of houtvezels (schuur-, staal- of messing borstel). Verwijder schuurstof van het oppervlak en wrijf droog.

Stap 3:

Roer Rubio WoodCream goed door voor het aanbrengen (onverdund). Breng voorzichtig en gelijkmatig aan op het verticale
oppervlak met een gevelkwast geschikt voor watergedragen producten, in de richting van het hout. Werk in zones van 3 tot 4 planken in de richting van de houtvezel. We raden aan om nat in nat te werken. Verdeel het product in één keer met de gevelkwast.

Stap 4:

Breng een tweede laag aan om glansverschillen tussen onbewerkt hout en plekken waar de oude coating nog aanwezig was te voorkomen.

klantenservice

Hulp nodig?

Vragen of opmerkingen over dit product? Neem contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Contact

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login
Vloeronderhoudswinkel

daarom kies je voor ons

Wij hebben echt alles op het gebied van vloeronderhoud. Door onze vaste lage prijzen op ons gehele assortiment en snelle levering un je meteen aan de slag met de beste producten!

advies vragen
Vloeronderhoudswinkel

daarom kies je voor ons

Wij hebben echt alles op het gebied van vloeronderhoud. Door onze vaste lage prijzen op ons gehele assortiment en snelle levering un je meteen aan de slag met de beste producten!

advies vragen

Gerlateerde producten

 11,99
 5,60 454,30
 2,20
 0,20 0,30