Hulp nodig?

Laat ons jouw winkelmandje samenstellen!

Skylt Titanium 2K Lak #5550

 50,85 192,45

(8 klantbeoordelingen)
 • Met SKYLT blijft hout puur hout
 • Hoge slijtvastheid
 • Voorkomt glansstrepen

Details

Onze meester lakmakers zochten een manier om het onbehandelde uiterlijk van ondergronden te behouden. Het resultaat is SKYLT. Met SKYLT blijft hout puur hout.  SKYLT beschermt het origineel en bekrachtigt het oorspronkelijke uiterlijk. Daarnaast is het een sterke en solide lak welke uitermate geschikt is voor ruimtes die intensief worden belast. Rigostep Skylt Original heeft een uitstekende beschermende werking tegen vuil en water.

Voor een nog sterkere, slijtvaste en krasbestendige afwerking laag, kunt u 2 lagen Skylt Original aanbrengen en als laatste laag Rigostep Skylt Titanium. De Rigostep Skylt Titanium is minder gevoelig voor glansstrepen.

Toepassing

Skylt Titanium kan aan gebracht worden op vloeren als parket en plankenvloeren, betonvloeren, linoleum en kurkvloeren. Daarnaast wordt veel toegepast op meubelen als tafels, kasten maar ook aanrechtbladen en gedeelten in natte ruimten zijn prima te behandelen met Skylt.

Eigenschappen
 • Ultramatte uitstraling
 • Onbehandelde look
 • Vuil en water afstotend
 • Slijtvast en krasbestendig
 • Geschikt voor hout, steen en beton
 • Kan intensief belast worden
 • Watergedragen
Productinformatie
Verwerkingstemperatuur 10 – 30°
Droogtijd 3 – 4 uur
Overlakbaar 3 – 4 uur
Schuurbaar na 8 uur
Licht belastbaar 12 – 16 uur
Normaal belastbaar 7 – 14 dagen
Verbruik 10 – 12 m²/liter
Mengverhouding 91% lak en 9% verharder
Productblad

pdf_iconRigostep-Skylt-Titanium-Lak-5550

Voorbereiding
Stap 1:

Laat de verpakking voor gebruik op kamertemperatuur komen en schud hem goed.

Stap 2:

Giet vervolgens de inhoud over in een schone emmer of mengbeker en gebruik een zeef om kleine verontreinigingen te kunnen filteren.

Stap 3:

Het oppervlak wat u wilt gaan lakken dient schoon, droog en vet- en stofvrij te zijn voordat de Skylt Titanium wordt aangebracht.

Stap 4:

Verwerk Skylt Titanium niet bij een tempratuur onder de 10 graden of boven de 30 graden.

Aflakken 1ste en 2de laag
Stap 1:

Wanneer beide componenten met elkaar vermengd zijn, verhouding 91% lak en 9% harder, heeft u ongeveer 2 tot 3 uur de tijd om het te verwerken.

Stap 2:

Breng de Skylt Titanium in gelijkmatige banen of vakken aan. De 2de laag voor vloeren mag na 3 á 4 uur worden aangebracht zonder tussen te schuren, voor meubels mag de 2de laag na 1 á 2 uur worden aangebracht.

Aflakken laatste laag
Stap 1:

Na droging van de 1ste en 2de laag is tussenschuren niet nodig voor de hechting, maar als het oppervlak wat ruw aanvoelt geeft schuren met een fijn schuurpapier (korrel 180/240) een gladder eind resultaat.

Stap 2:

Na het schuren het oppervlakte goed stofvrij maken. Breng daarna de laatste laag Skylt Titanium lak aan. De Laatste laag mag na minimaal 8 uur drogen worden aangebracht.

Stap 3:

Dek binnen 14 dagen na de laatste Skylt Titanium laag het oppervlak niet af en wees de eerste 14 dagen voorzichtig met water! Gereedschap kunt u schoonmaken met water zolang het niet is uitgehard.

Advies
 • Voor een nog sterkere, slijtvaste en krasbestendige afwerking laag, kunt u 2 lagen Skylt Original aanbrengen en als laatste laag Rigostep Skylt Titanium. De Rigostep Skylt Titanium is minder gevoelig voor glansstrepen.
 • Voor het behoud van uw afgelakte vloer of meubel is regelmatig en juist onderhoud van groot belang. Met Skylt conditioner of Skylt conditioner Spray & Wipe reinigt u eenvoudig met SKYLT behandelde oppervlakken.

  STAP 1: Reiniging bij vuil

  Skylt conditioner Spray & Wipe
  Meubel
  Vuil wordt verwijderd in plaats van verplaatst, waardoor er geen laag achter blijft.

  Skylt conditioner
  Vloer
  Skylt conditioner is een pH neutrale reiniger, speciaal ontwikkeld voor volledig residuvrije, lichtvochtige reiniging van met SKYLT behandelde oppervlakken.

  STAP 2: Onderhoud bij lichte slijtage

  Skylt Titanium 2K Lak #5550
  Meubel en vloer
  Reinig het oppervlak met Step intensief reiniger #9200, schuur het licht op en breng een nieuwe laag Skylt Titanium 2K Lak #5550 aan.

  STAP 3: Onderhoud bij slijtage/achteruitgang van het gehele oppervlak

  Skylt Titanium 2K Lak #5550
  Meubel en vloer
  Reinig het oppervlak met Step intensief reiniger #9200, schuur het oppervlak geheel kaal en breng 2 nieuwe lagen Skylt 5510 aan en 1 laag Skylt Titanium 2K Lak #5550.

  Tips & tricks
 • Elk ander reinigingsmiddel zal een laagje achter laten op de vloer en uiteindelijk een opglanzend effect geven.
 • Eventueel te combineren met een SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K voor het uiterlijk van een olievloer, maar het gemak van een parketlak.
 • Geschikt voor vloerverwarming.
 • Outlet

  Kijk ook eens in onze outlet!

  Bekijk outlet

  8 beoordelingen voor Skylt Titanium 2K Lak #5550

  1-5 van 8 beoordelingen
  1. Super middel en makkelijk verwerken.

  2. Goede afwerktlaag

  3. Makkelijk verwerkbaar, even afwachten hoe kras en slijtvast het is

  Een beoordeling toevoegen

  Annuleer

  vloeronderhoudswinkel

  Daarom kies je voor ons

  Wij hebben echt alles op het gebied van vloeronderhoud. Door onze vaste lage prijzen op ons gehele assortiment en snelle levering kun je meteen aan de slag met de beste producten!

  advies vragen advies vragen

  gerelateerde producten