vlonder olie

Welke vlonder olie werkt het beste voor jou?

Als het mooi weer is, wil je met volle teugen kunnen genieten van je buitenruimte. Je vlonder onderhouden met vlonder olie is daarom een goede zet: het geeft je houten terras een fantastische uitstraling en een unieke transparante bescherming, die je slechts eens per jaar hoeft te verversen. Maar: welke vlonder olie kies je als je jouw vlonder wil onderhouden? En ga je voor een vlonder olie of beits? Wij ontrafelen dit mysterie voor je en zetten drie uitstekende keuzes voor je vlonder onderhoud op een rij!

De beste producten voor je vlonder onderhoud

Je houten terras is een unieke blikvanger in je tuin. Daarom moet je vlonder onderhouden hoog op je prioriteitenlijstje! Doe je dit niet, dan wordt je vlonder al gauw geplaagd door groene aanslag en ander vuil. Niet bepaald een lust voor het oog, maar het kan ook nog eens gevaarlijk zijn! Bepaalde aanslag, zoals algen, kan glibberig worden en je laten uitglijden op een onbewaakt moment. En je wilt natuurlijk geen ongelukken in de tuin! Lees hoe je je houten vlonder schoonmaakt.

Een vlonder olie trekt diep in het hout en beschermt het hout van je vlonder van binnenuit. Een uiterst stroeve afwerking, waarmee je toch de mooiste houtkleuren tot leven brengt.

Vlonder olie of beits kiezen?

In je vlonder onderhoud heb je eerst een belangrijke keuze te maken: ga je voor vlonder olie of beits? Als je van de natuurlijke uitstraling van hout houdt, zoals wij, brengt vlonder olie het mooiste in je hout naar boven. De unieke uitstraling van de houtnerven blijft behouden en je geeft je vlonder toch een beschermende toplaag. Maar wil je een dekkende kleur, dan kun je dat alleen bereiken met een vlonder beits.

Of je voor een vlonder olie of beits gaat bij je vlonder onderhouden, bepaal je uiteindelijk helemaal zelf: wij lichten in dit artikel de 3 beste vlonder olie merken voor je uit.

Onze suggesties voor vlonder olie

Welke keuzes heb je voor je vlonder olie? Wij geven je drie suggesties mee, waarmee je altijd een goede keuze maakt.

Floorservice Terrasolie naturel 1 liter

1) Floorservice Terrasolie naturel

Een simpele basisolie, die je kan gebruiken ter behandeling of opfrissing van je vlonder? De Floorservice Terrasolie naturel biedt je een nagenoeg geurvrije behandeling, die makkelijk aan te brengen is. Betaalbaar en uiterst functioneel!

Verkrijgbaar in 1 ltr of 2.5 liter
Droogtijd 6 tot 8 uur
Verbuik 15 – 25 m²/liter
Bekijken
Rigo Royl exterieur #4570

2) Rigo Royl exterieur

Wil je extra uv-bescherming aanbrengen op jouw vlonder? Bijvoorbeeld omdat hij een groot deel van de dag in de zon staat? Dan is de vlonder olie van Rigo Royl misschien wel iets voor jou. De transparante bescherming voorkomt de indringing van vuil en vocht, is volledig oplosmiddelvrij en werkt schimmelwerend. Wil je kleur aanbrengen in je vlonder olie? Dat doe je gemakkelijk door de vlonder olie te mengen met de Rigo C kleurpigmenten.

Verkrijgbaar in 1 ltr
Droogtijd 24 tot 48 uur
Verbuik 15 – 30 m²/liter
Bekijken
Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector Grey

3) Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector

Onze absolute favoriet: de Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en kan je gebruiken op alle soorten buitenhout. Dekt in één laag en beschermt je hout vervolgens het hele seizoen! Makkelijk aan te brengen, sneldrogend en het tussentijdse vlonder onderhoud doe je met hetzelfde product. De ideale vlonder olie!

Verkrijgbaar in 20 ml, 100 ml, 0.5 ltr, 1 ltr of 2.5 ltr
Droogtijd 24 uur
Volledig uitgehard in 7 dagen
Verbruik 25 – 35 m²/liter
Bekijken
Vraag ons om advies

Hulp nodig bij het kiezen?

Een vlonder olie kiezen kan een ingewikkeld klusje zijn. Werkt deze olie wel voor jouw situatie en haal je hiermee het maximale uit jouw vlonder onderhoud? De specialisten van Vloeronderhoudswinkel kunnen altijd eens met je meedenken en je helpen kiezen. Zo bestel je zeker weten een onderhoudsproduct dat perfect is toegespitst op jouw situatie!

neem contact op