Rubio Monocoat Oil Plus Olive

 6,00 173,90

  • Met de kleur Olive heeft u een mooie kleuring en een duurzame bescherming van het hout
  • Verrijkt de natuurlijke uitstraling van het hout
  • Kan op alle houttypes gebruikt worden

Details

Rubio Monocoat Oil Plus Olive kan worden gebruikt in veel verschillende type interieurs. De warmte van de kleur sluit namelijk goed aan in bijvoorbeeld een landelijk boerderij. Maar de diepte die de kleur brengt is juist weer goed te combineren met een wat strakkere en modernere woonstijl.

Rubio Monocoat vaak gekopieerd, nooit geëvenaard

Door de moleculaire binding ontwikkelt zich een duurzame en bestendige bescherming, om deze moleculaire binding te maken is het belangrijk om een inwerktijd van een paar minuten te respecteren. Hoe beter de vezels gebonden zijn, hoe sterker de bescherming.
Dankzij onze technologie kan kleur en bescherming aangebracht worden in één enkele laag, het heeft zelfs geen zin een tweede laag van het product aan te brengen op een oppervlak dat reeds met onze olie behandeld is, deze zal zich niet meer binden. Dit betekent ook dat het verbruik van onze olie lager is dan bij de traditionele oliesystemen. De unieke Rubio Monocoat pigmenttechnologie maakt het mogelijk om een intense kleuring te krijgen in één enkele laag, zonder het natuurlijk uitzicht van het hout te beïnvloeden.
Als eenmaal alle vrije cellulosevezels moleculair gebonden zijn wordt overtollig of nieuw product niet meer opgenomen door het hout of door de gebonden Rubio Monocoat laag zelf, waardoor er geen overlappingen of aanzetten ontstaan.
Rubio Monocoat olie bevat geen water of oplosmiddelen en is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. De producten zijn veilig voor de gebruiker én zijn omgeving. Oppervlaktes die met Rubio Monocoat olie behandeld zijn, zijn eenvoudig te onderhouden. Lokale krassen kunnen heel gemakkelijk hersteld worden.

Toepassing

Het is perfect geschikt voor drukbelopen zones, alle houten oppervlakken binnenshuis, meubels, werkbladen, tafelbladen, trappen en vloeren.

Eigenschappen
  • Duurzame bescherming en kleuring van het hout
  • Één enkele laag volstaat
  • 100% natuurlijke ingrediënten, 0% VOC
  • Eenvoudig in gebruik en onderhoud
  • Geen overlappingen mogelijk
  • Kan op alle houtsoorten gebruikt worden
  • Ruim kleurenpalet: 48 standaardkleuren
Productinformatie
Kleur Olive
Verpakkingen 1 component 20 ml, 100 ml, 275 ml, 1 ltr en 2.75 ltr
Verpakkingen 2 component 350 ml, 1.3 ltr en 3.5ltr
Verbruik 30 – 50 m²/ltr
Droogtijd 12 – 24 uur
Uithardingstijd 1 component 21 dagen
Uithardingstijd 2 component 5 dagen
Meubels

Stap 1: Schuur het oppervlak krasvrij. Eindig met gaasschijf korrel 100 – 150, afhankelijk van de gebruikte schuurmethode.
Stap 2: Stofzuig grondig en verwijder stofresten met Rubio Monocoat Woodprep. Wacht tot het oppervlak volledig droog is.
Stap 3: Roer A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
Stap 4: Verdeel een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C met een handpad beige/rode pad of met een roterende handschuurmachine met een kleine beige pad
Stap 5: Verwijder alle overtollige olie grondig met een pad en doek. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen!

Vloeren

Stap 1: Schuur het oppervlak krasvrij. Eindig met gaasschijf korrel 100.
Stap 2: Stofzuig grondig en verwijder stofresten met Rubio Monocoat Woodprep. Wacht tot het oppervlak volledig droog is.
Stap 3: Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
Stap 4: Werk in zones van 5-10 m². Begin elke zone door de randen te behandelen met een beige of rode pad. Breng vervolgens om de 0,5 meter een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C aan met een kwast. Spreid uit in de richting van het hout met een polijstmachine met een beige of rode pad.
Stap 5: Verwijder alle overtollige olie grondig met een doek of een polijstmachine met een witte pad. Nadat u alle zones hebt afgewerkt, ga er opnieuw over met een nieuwe witte pad met eventueel een katoenen doek. Nu mag het oppervlak niet plakkerig aanvoelen.

Vloer oliën

Meubels oliën

Productblad
pdf_iconrubio-monocoat-oil-plus-2c-pdf

Onderhoudsadvies
pdf_iconMonocoat onderhoudsadvies

Outlet

Kijk ook eens in onze outlet!

Bekijk outlet

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rubio Monocoat Oil Plus Olive” te beoordelen
vloeronderhoudswinkel

Daarom kies je voor ons

Wij hebben echt alles op het gebied van vloeronderhoud. Door onze vaste lage prijzen op ons gehele assortiment en snelle levering kun je meteen aan de slag met de beste producten!

advies vragen advies vragen

gerelateerde producten