olie voor buitenmeubels

Je tuinmeubel oliën in 4 stappen

Met mooie houten tuinmeubels geniet je ieder seizoen van het buitenleven. Laat je ze echter het hele jaar buiten staan, dan hebben ze al snel te lijden onder het typische Nederlandse weer, en ontkom je niet aan verkleuringen en aantasting van het hout. Je tuinmeubel oliën biedt je stoel, bank of tafel meer bescherming tegen het weerbarstige weer in ons kikkerlandje: met de juiste olie voor tuinmeubels doe je jouw meubilair echt een plezier. En laten we eerlijk zijn: het oog wil ook wat!

Maar hoe pak je dat aan, een tuinmeubel oliën? En welke olie gebruik je voor buitenmeubels? Met onze hulp kan jij deze klus helemaal zelf!

Je tuinmeubel oliën: waarom eigenlijk?

Een tuinmeubel oliën doe je om bescherming te geven tegen weersinvloeden, of om je tuintafel, -stoel of -bank juist een hele nieuwe look te geven. Misschien heeft je meubel al even buiten gestaan en kan hij wel een opfrisbeurt gebruiken! Maar ook als je een spiksplinternieuw houten meubel een beschermingslaag wil geven, kan het een goed idee zijn om je tuinmeubel te oliën. Zo kan je een stuk langer van je tuinmeubilair genieten!

In 4 stappen je tuinmeubel oliën

Met het onderstaande stappenplan kun jij jouw tuinmeubel eenvoudig oliën!

1) Wat heb je nodig?

Verzamel eerst alle nodige materialen en gereedschappen. Dan kun je in één keer door, wat fijner werkt én het beste resultaat oplevert.

Materialen
Wat heb je allemaal nodig?

2) Hoe bereid je het voor?

Voordat je je tuinmeubel gaat oliën, is het van belang dat alle resten van vorige behandelingen verwijderd zijn. Is het hout kaal, reinig dan alle houten delen van je tuinmeubel met een houtreiniger voor buiten, zoals Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner. Trek hiervoor altijd eerst handschoenen aan!

Maak je hout nat met een tuinslang en gebruik de reiniger onverdund; schrob hem goed in met een borstel tot het product mooi opschuimt. Is je hout schoon? Spoel het dan goed af tot al het schuim verdwenen is. Voordat je verder gaat met oliën, laat je het tuinmeubel goed drogen.

3) Hoe breng je het aan?

Alles weer helemaal droog? Dan is het tijd om je tuinmeubel te gaan oliën. Doe dit alleen bij temperaturen boven de 10 graden en zoek een plekje in de schaduw; direct zonlicht is niet handig bij deze klus.

Schud je meubelolie goed en giet het over in een mengbeker. Breng een dekkende laag aan met een platte kwast en laat het 10 minuten intrekken.

Na 10 minuten intrekken kwast je de olie extra in met dezelfde platte kwast. Je voegt hierbij geen nieuwe olie toe.

Na nog eens 5 minuten intrekken veeg je de overtollige olie weg met een katoenen doek.

4) Hoe maak je het af?

Als het oppervlak egaal aangebracht is en niet meer plakkerig aanvoelt, heb je het gewenste resultaat bereikt! Als je klaar bent met je tuinmeubel oliën, laat je het minstens 24 uur in de buitenlucht drogen.

De perfecte olie voor buitenmeubels

Hoe je een goede olie voor buitenmeubels selecteert? Door goed te kijken naar wat het hout in jouw tuinmeubels nodig heeft. Welke kleur komt het beste uit op jouw meubels, en waarmee zet je zo snel mogelijk een strak resultaat neer?

Eén van onze favoriete producten om een tuinmeubel mee te oliën, is zonder meer de Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Deze monocoat dekt in een enkele laag, droogt snel en is geschikt voor vrijwel alle houtsoorten. En met meer dan 10 tinten zit er altijd een kleur voor jou bij. Met recht de perfecte olie voor buitenmeubels!

Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector

Bekijk alle kleuren

Alles nog even terugkijken?

Wil je liever stap voor stap zien hoe je jouw tuinmeubel het beste kunt oliën? Onze vrienden van Rubio Monocoat brachten dit proces prachtig in beeld: het geeft je een visuele handleiding, die je keer op keer kunt gebruiken als je met jouw tuinmeubels aan de slag gaat.

Advies op maat

Meer hulp nodig?

Heb je een vraag over je tuinmeubel oliën, of kun je wel wat hulp gebruiken bij het bestellen van de juiste producten? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Dankzij onze jarenlange ervaring kan je bij ons terecht met iedere vraag die je maar hebt, en weten we precies wat we je moeten adviseren. Schroom dus niet en bel of mail ons!

Neem contact op
Pad Home » Blog » Je tuinmeubel oliën in 4 stappen